<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Mer eller mindre på bunnivå

Fredag falt lakseprisen 2-3 kroner til 32 kroner for fersk laks med levering denne uken. Men mye tyder på at nå blir det mindre laks i havet.

  Publisert 9. okt. 2013 kl. 13.36
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 216 ord
  Fotot: Scanpix

  I en fersk midtukes sektoroppdatering fra Nordea Markets kommenterer meglerhuset fôr- og slaktetallene for september.Analytiker Kolbjørn Giskeødegård peker på at fôrsalget faller tilbake tre prosent til 6.000 tonn i september. I samme periode steg den totale slakten med åtte prosent til 8.000 tonn.- Det betyr at høyere volum ble tatt enn tilveksten i sjøen. Dette vil redusere biomassen i sjøen, og lette på slaktepresset, skriver analytikeren.Kjempestore eksportvolumFredag falt prisen på fersk laks med levering inneværende uke 2-3 kroner til 32 kroner pr kilo.- Prisen falt tilbake totalt sett, men tidligere i uken så fallet ut til å bli verre enn det faktisk ble, sier Giskeødegård til HegnarOnline.Han viser til at det går ut kjempestore eksportvolum på laks om dagen.- Vi er tilbake til det ukenivået vi har ventet, og det ser ut til at det er svært mange interessenter med priser på tidlig 30-tallet, sier analytikeren.Laksepris har nådd bunnenGiskeødegård sier til HegnarOnline at han tror lakseprisen er mer eller mindre på bunnivå nå.- Vi er inne i en periode hvor lakseprisene er på det laveste, og forventer at vi mer eller mindre er på bunnivå nå, sier han.Nordea Markets forventer at lakseprisen vil holde seg mellom 30-35 kroner pr kilo de neste fire ukene.- Fra midten av november forventer vi å få en oppsving, sier Giskeødegård.