<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rally på børsmelding

Mandagens vinneraksje hoppet 27 prosent.

  Publisert 14. okt. 2013 kl. 16.26
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.04
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 543 ord
  Foto: Scanpix/AP

  Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,39 prosent før den sluttet på 507,01 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,15 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har Oslo Børs falt 0,09 prosent mens hovedindeksen er opp 14,17 prosent hittil i år.Her kan du lese alt om statsbudsjettet 2014Stig Myrseths megatrend I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning snakker investeringsdirektør Stig Myrseth om en megatrend som vil prege bildet fremover.Olje Et fat Nordsjøolje, med levering i desember, omsettes for 109,42 dollar, ned 0,91 prosent.HegnarTV Martin Ernst, Head of Nordic region i Saxobank og Mark Carey, Head of institutional sales i Saxobank, var mandagens gjester i HegnarTV. Se sendingen herStatoil Statoil har ifølge Upstream fått to krav fra China Oilfield Services på rundt 148 millioner dollar for utestående betalinger på to semirigger, skriver TDN Finans.China Oilfield Services - som er et datterselskap av statseide China National Offshore Oil Corporation - har rettet kravene mot Statoil i Stavanger tingrett, og de utestående betalingene skal være relatert til installasjon av tredjepartsutstyr på de to riggene.Statoil endte uforandret på 135,1 kroner.Veripos Hexagon AB har gitt et kontantbud på 28 kroner pr. aksje i Veripos.Styret anbefaler ingen aksjonærer å ta stilling til budet før det har kommet med en anbefaling.Ifølge en pressemelding fra Hexagon tilsvarer budet en premie på 21,7 prosent mot den siste noteringskursen til Veripos.Aksjen hoppet 26,52 prosent til 29,1 kroner, og sluttet dermed på et nivå som ligger over kontantbudet.Frontline Fredag ettermiddag ble det kjent at det amerikanske hedgefondet Aristeia Capital bytter ut obligasjoner med aksjer i Frontline.Eierandelen blir på minst 6,86 prosent, men opptil 8,15 prosent, i Frontline. Oppgjøret skjer til cirka 65 prosent av lånets pålydende.Aksjen falt kraftig på meldingen, men shippinganalytiker Nicolay Dyvik i DNB Markets mener transaksjonen er positiv for dagens Frontline-eiere.- Vi betrakter Frontline som en veldig dyr opsjon på en bedring i stortankmarkedet. At selskapet tar grep og samtidig beholder opsjonselementet i aksjen er positivt for dagens aksjonærer, sier Dyvik.Aksjen sluttet på for 13 kroner, ned 3,7 prosent.DNO DNO International skriver i en fersk melding at selskapet har startet salg av olje fra den andre horisontale brønnen på Tawke-feltet* i Kurdistan, Irak etter at brønnen testet rekordhøye 32.500 fat olje pr. dag.Alle ti korridorer i den 930 meter lange horisontale delen av krittreservoaret strømmet med mer enn 9.000 fat pr. dag.Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities mener sannsynligheten for at det er 1,3 til 1,5 milliarder fat oljeekvivalenter på Tawke-feltet har økt etter dagens produksjonsrapport. Det fremgår av en analyseoppdatering mandag, melder TDN Finans.DNO International eier 55 prosent i Tawke-lisensen.Aksjen la på seg 6,21 prosent og sluttet på 15,56 kroner.Thin Film Electronics Thin Film melder at et internasjonalt selskap som står bak luksusprodukter vil starte å bruke Thinfilm Brand Protection Solution i første kvartal 2014 som del av sin neste større produklansering.Kunden produserer dyre klær og tilbehør.Thin Film klatret 10,19 prosent til 5,95 kroner.Yara Gjødselselskapet Yara, tidligere konsernsjef Thorleif Enger og to tidligere konserndirektører, er siktet for grov korrupsjon av Økokrim i forbindelse med et prosjekt i Libya.Økokrim startet etterforskning av selskapet våren 2011.I en epost som ble sendt til Yara-sjef Jørgen Ole Haslestad 26. juni i år, ba førstestatsadvokat Marianne Djupesland Yara «belage seg» på en gigantbot og krav om inndragning, skriver Dagens Næringsliv.Aksjen la på seg 1,35 prosent til 241,2 kroner.