<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatsmell for JP Morgan

Kvartalsresultatet til JP Morgan ble kraftig tynget av juridiske omkostninger.

  Publisert 11. okt. 2013 kl. 13.33
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.02
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 142 ord
  JP Morgan - Foto: Øystein Schmidt

  Meglerkjempen JP Morgan har fredag lagt frem tall som er dårligere enn ekspertene og markedet hadde ventet.Fasit for resultatet per aksje kom inn på minus 17 cent mens ventet resultat var 1,19 dollar ifølge en sammenstilling gjort av Thomson Reuters.Ved samme periode i fjor kom resultatet inn på 1,40 dollar.Nettoresultatet for selskapet viser et tap på 400 millioner dollar sammenlignet med 5,7 milliarder dollar i pluss ved samme periode i fjor.Driftsinntektene kom inn på 23,1 milliarder dollar mot ventet 23,94 milliarder. Fasit for Q3-2012 var 25,1 milliarder.Ifølge Marketwatch tynges resultatet av at selskapet i kvartalet førte utgifter på 9,15 milliarder dollar før skatt for juridiske omkostninger i forbindelse med rettsaker og regulatoriske prosesser.Justert resultat per aksje, eksklusive blant annet de juridiske omkostningene og avsetningene, endte imidlertid på 1,42 dollar.JP Morgan-aksjen hever seg 2,38 prosent til 53,77 dollar i før-handelen i USA fredag.