<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seadrill selger riggselskap

Seadrill Limited selger selskapet som eier T-16-riggen til Seadrill Partners LLC.

  Publisert 11. okt. 2013 kl. 15.16
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 181 ord
  John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

  Seadrill Limited har i dag inngått en avtale om å selge selskapet som T- 16-riggen til Seadrill Partners LLC for en total kjøpesum på 200 millioner dollar, eller om lag 1,2 milliarder kroner, minus rundt 93 millioner dollar i utestående gjeld på riggens kredittfasilitet.Seadrill Partners vil overta eierskapet i T- 16 i bytte mot omtrent 107 millioner dollar i uregistrerte "common units" som Seadrill Partners vil utstede til Seadrill Limited.Antallet felles enheter som skal utstedes til Seadrill Limited vil være 3.310.622 , til en pris på 32,29 dollar som er basert på ti-dagers volumveid gjennomsnittlig sluttkurs,og slutter den 10. oktober 2013 med Seadrill Partners ' felles enheter .Transaksjonen forventes sluttført innen oktober 2013.Ledelsen i Seadrill Partners mener kjøpet vil være innvannende for dets aksjonærer, og anbefaler styret å vurdere en økning i kvartalsutbytte på mellom 0,025 og 0,03 dollar etter fullføring av kjøpet, som tilsvarer en økning på rundt syv prosent, med effekt fra kvartalet som slutter 31. desember 2013. En slik økning vil være betinget av blant annet gjennomføring av oppkjøpet, godkjenning fra styret og fravær av en ugunstig utvikling.