<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stort kobberfunn i Finnmark

Den største kobberforekomsten i Norge kan være funnet på Nussir i Kvalsund i Finnmark.

  Publisert 10. okt. 2013 kl. 08.41
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 133 ord
  Kobber - Foto: AP

  Ledelsen i selskapet som står bak kobberfunnet, sier de har tro på at funnet kan ha internasjonale dimensjoner.- Vi ser at vi er på vei til ikke bare å ha den største kobberforekomsten noensinne i Norge, men kanskje er forekomsten i ferd med å nå internasjonal størrelse, sier Øystein Rushfeldt, administrerende direktør i Nussir ASA til NRK.Sist søndag ble boringen i det hittil dypeste borehullet i Repparfjordområdet avsluttet på drøyt 600 meters dyp.- Vi ser at hver gang vi borer dypere på Nussir, ser vi at malmen fortsetter og forsterker seg. Vi ser at den av og til har to soner, at den er tjukkere og til dels har høyere innhold av kobber, sier Rushfeldt.- Og vel så viktig er det at vi har gode nyheter å presentere for kapitalmarkedet, sier han. (©NTB)