<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil fortsatt USA-uro påvirke Oslo Børs?

Det var mest nedgang på Wall Street onsdag. Det er blandet på asiatiske børser torsdag.

  Publisert 10. okt. 2013 kl. 07.36
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.01
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 590 ord
  Illustrasjonsfoto: AP Photo

  Investorer er fremdeles urolige over den fastlåste budsjettstriden i Washington.Gjeldstakfristen 17. oktober er nå bare åtte dager unna, og president Barack Obama gjentok tirsdag sin holdning om at han er villig til å forhandle bare hvis republikanerne godtar å gjenåpne offentlig sektor og heve gjeldstaket - uten betingelser.Netfonds Bank tror likevel Oslo Børs vil åpne opp 0,2 prosent i dag.- I går ble Janet Yellen offisielt nominert som USAs neste FED sjef. Yellen blir dermed USAs første kvinnelige sentralbanksjef. Dette er godt nytt for finansmarkedene, da er ventet at hun vil føre en pengepolitikk som ligner på den Ben Bernanke har ført. De asiatiske børsene endte for øvrig dagen blandet, heter det i en fersk oppdatering.Blandet i Asia. Topix og Nikkei 225 i Tokyo fortsatte opp henholdsvis 0,75 og 0,9 prosent torsdag, etter at maskinordrene steg mer enn ventet i august og yen fortsatte å falle for 3. dag på rad.I august var maskinordrene opp 10,3 prosent fra samme tid i fjor, noe som var mer enn median av forventningene på 8,5 prosent, ifølge Bloomberg.Yen falt til 97,69 mot dollar, og nedgangen kommer de japanske eksportørene til gode.I Kina og Hong Kong er de mest toneangivende indeksene ned i underkant av 1 prosent. I Sør Korea er Kospi flat, mens Strait Times i Singapore er opp 0,4 prosent.Oljeprisen. Et fat Brent-olje omsettes nå for 109,52 dollar fatet, opp 0,42 prosent. Det er knappe 15 cent mer enn ved børsslutt onsdag. Da stod et fat Brent-olje i 109,41 dollar.Opp og ned på Wall Street. Referatet fra det siste rentemøtet i den amerikanske sentralbanken, som ble offentliggjort onsdag kveld, bekreftet langt på vei det mange håpet på; at det ikke kommer en snarlig nedtrapping av stimulansene i år. Men det var ingen garantier. En av medlemmene mente sågar at det ikke vil skje før til neste sommer, mens to mente det bør skje raskere.På samme tid håper investorene at en utnevnelse av Janet Yellen som ny sentralbanksjef vil gi kontinuitet til Ben Bernankes stimulanselinje.Dow Jones steg 0,18 prosent til 14.802,98. Nasdaq falt 0,46 prosent til 3.677,78. S&P 500-indeksen steg 0,06 prosent til 1.656,40.For hver aksje som steg på NYSE var det litt mer enn en aksje som falt. På Nasdaq falt syv aksjer for hver femte som steg.Elbilprodusenten Tesla fortsatte ned 3,4 prosent, til 168,78 dollar. Tesla har dermed falt knapt 13 prosent siden aksjen satte ny all-time high på 193,37 dollar den 30. september. Netflix fortsatte ned 4,6 prosent og har med det falt 15 prosent siden 2. oktober.Google, Microsoft og Yahoo snudde opp og steg 0,2 - 0,3 prosent.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Nedgang på Oslo Børs. Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 497,28, etter en nedgang på 0,2 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 2.680 millioner kroner.Hovedindeksen er opp 12,0 prosent så langt i år, mens den de siste 12 månedene har steget 10,6 prosent.På Oslo Børs endte Statoil opp 0,3 prosent til 133,70 kroner. TGS fortsatte ned 0,9 prosent til 146,20 kroner etter skrellen i kjølvannet av gårsdagens resultatvarsel. PGS var opp 0,6 prosent til 68,35 kroner.Norwegian meldte i ettermiddag at Dreamliner-flyet som er til reparasjon i Boeing vil være tilbake i trafikk i slutten av uken, trolig søndag 13. oktober. Aksjen falt 3,0 prosent til 218,50 kroner. Les hele børskommentaren.Dette skjer i dag:Makro:UK: Industriproduksjon, kl. 10:30UK: Handelsbalanse, kl. 10:30OECD: Ledende indikator, kl. 12:00Tyskland: Industriproduksjon, kl. 12:00USA: MBA-kjøp, kl. 13:00USA: Referat rentemøte i Federal Reserve, kl. 20:00Annet:Schibsted: Kapitalmarkedsdag i London Se presentasjonen LIVE her fra klokken 10:00Kilder: TDN Finans og SSB