<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

En rekke investorer vedder på kursfall for Fredriksen

- De neste seks månedene blir det en ensidig negativ nyhetsstrøm, sier forvalter Jannik Arvesen. Shorterne posisjonerer seg.

  Publisert 20. feb. 2014 kl. 12.51
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

  Den massive nybyggingen av rigger og boreskip i dypvannssegmentet kan nå straffe seg for riggeierne.Ifølge Finansavisen vil 50 dypvannsrigger bli levert de neste to årene og de skal konkurrere om stadig færre jobber.- Ratene skal ned mot break-even-nivåer, sier Jannik Arvesen i Sector Sigma, som shorter rigg, til Finansavisen.Les også: Peter Hermanrud anbefaler seks aksjerStadig flere investorer vedder på at Seadrill-kursen skal ned. Ifølge det London-baserte analysebyrået Markit er 5,65 prosent av aksjekapitalen lånt ut til shorting, mot 2,5 prosent for ett år siden.Et av selskapene Sector Sigma-forvalterne har vært mest skeptiske til er amerikanske Diamond Offshore. Fondet var også short i Noble, en aksje som falt over 17 prosent bare i januar.- Vi har en shortkurv med riggaksjer, og tror fortsatt det er nedside i kursene. De neste seks månedene blir det en ensidig negativ nyhetsstrøm, selv om man kan få noen prispunkter som ligger høyere på grunn av anbudsrunder som ble påbegynt tidlig i fjor, sier Arvesen til Finansavisen.