<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høyner kursmålet på Aker

Nordea Markets høyner kursmålet på Aker.

  Publisert 24. feb. 2014 kl. 10.08
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 165 ord
  Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen

  En fersk analyserapport viser at Nordea Markets høyner kursmålet på Aker fra 230 til 240 kroner pr aksje, skriver TDN Finans.Meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling.Flere transaksjoner'Vi venter å se ytterligere transaksjoner i både Akers direkte investeringer og underliggende eierandeler i 2014,' heter det.Meglerhuset mener det ifølge nyhetsbyrået det er mest sannsynlig Fornebuporten, Aker Philadelphia Shipyard og American Shipping Company som er de neste selskapene som vil bli solgt.'Etter salget av Stream har Aker fullført rundt 27 prosent av sin plan om å realisere tre milliarder kroner fra sine investeringer i perioden 2013-15,' heter det, ifølge TDN Finans.Utbytte på 13 kronerNordeas beregninger viser at den verdijusterte egenkapitalen (nav) har økt med ni prosent siden tredje kvartal 2013, støttet av en kursoppgang på 41 kroner for Aker Solutions.'Basert på markedspriser er nav på 330 kroner pr aksje. (..) Men vi tror nav faktisk er verdt 419 kroner,' heter det.Nordea venter ifølge nyhetsbyrået et utbytte på 13 kroner for 2013, noe som vil gi en utbytteyield på syv prosent.