<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig børsfall i Kina

Rykter om strammere utlånspolitikk skremmer investorene i Asia.

  Publisert 24. feb. 2014 kl. 06.35
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 139 ord
  Bull, Shanghai (AP Photo/Eugene Hoshiko)

  Det er bred nedgang på de asiatiske børsene mandag morgen, etter at en statlig kinesisk avis meldte om banker som kutter lån til boligutviklere.- Strammere utlånspolitikk i Kina vil åpenbart bli oppfattet som negativt på kort sikt, sier George Boubouras i Equity Trustees Ltd. til Bloomberg, og fortsetter:- Men dersom myndighetene prøver å sørge for at det er blir bedre kredittvekst fremover, er det til syvende og sist bedre for global vekst.I Kina faller CSI 300 med 2,6 prosent, mens Shanghai Composites er ned 2,04 prosent. Japanske Nikkei 225 er ned 1,2 prosent, det samme er den bredere Topix-indeksen.Hang Seng i Hong Kong faller med 1,3 prosent, sør-koreanske Kospi er ned 0,39 prosent, mens Taiex i Taiwan faller med 0,55 prosent.S&P/ASX 200 i Australia er ned 0,17 prosent, mens Singapores Straits Times er minus 0,01 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!