<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterkeste krone på tre måneder

Den norske kronen styrker seg på bred front.

  Publisert 24. feb. 2014 kl. 15.00
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.58
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 126 ord
  Foto: Scanpix

  Den norske kronen stiger kraftig i verdi. Mot euro noteres kronen til 8,27, syv øre sterkere enn fredag ettermiddag, til det sterkeste nivået på to og en halv måned. Ifølge Reuters er kronen handelsvektet mot 44 valutaer på sitt sterkeste siden 8. november.Valutaanalytiker Camilla Viland i DNB Markets påpeker at også den svenske kronen styrkes.Det er ikke spesielle nyheter eller nøkkeltall som ligger bak oppgangen, mener hun.- Vi ser at det spesielt er interesse fra utenlandske banker som driver kronen sterkere i dag, uten at det har vært noen spesielle nyheter. Mot euro har 8,30 vært et viktig nivå, og når det nå har brutt gjennom det, er det kanskje tro på at bruddet skal bli mer varig, sier Viland til Reuters.Følg valutamarkedet LIVE på HegnarOnline