<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tokyo-børsen til værs på nyheter

Tokyo-børsen stiger kraftig på nyheter fra sentralbanken.

  Publisert 18. feb. 2014 kl. 06.53
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 71 ord
  Finansmann i Tokyo. Foto: AP Photo/Koji Sasahara.

  Den japanske sentralbanken vil fortsette å øke pengemengden for å få fart på økonomien i landet.Det opplyste banken tirsdag. I tillegg til at den såkalte pengetrykkingen fortsetter, vil sentralbanken videreføre spesiallån som skal oppmuntre bankene til å låne ut mer penger til næringslivet.Tokyo-børsen steg 3 prosent etter sentralbankens uttalelse, mens yenkursen svekket seg mot dollar. (©NTB)Nikkei-indeksen endte opp 3,1 prosent til 14.843,24, mens den bredere Topix-indeksen klatret 2,7 prosent til 1.224,00.