<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker venter laksepris på 44 kroner

Senioranalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets tror 2015 blir et gyldent år.

    Publisert 6. okt. 2014 kl. 11.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 103 ord
    Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

    Senioranalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets tror 2015 blir et gyldent år, og venter snittpris for laks på 44 kroner i 2015 og 43 kroner i 2016. Det skriver han i markedsanalyse mandag, ifølge IntraFish.Årsaken til at Giskeødegård nå høyner sitt estimat med to kroner kiloen for begge årene, er at uttaket i år er så høyt at det blir knappere med fisk de neste to årene.Nordea Markets' estimat er fem prosent opp.Ifølge oppdateringen er SalMar og Bakkafrost favorittaksjene.Giskeødegård justerer opp sitt estimat for globalt uttak fra sju til ti prosent vekst i 2014. I 2015 blir der ikke vekst i uttaket globalt.