<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norwegian flyr høyt på rød børs

Tross knallsterke jobbtall fra USA dro den fallende oljeprisen med seg Børsen ned fredag.

    Publisert 3. okt. 2014 kl. 16.48
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 544 ord

    Etter en optimistisk åpning skled hovedindeksen på Oslo Børs nedover fra kort etter start. Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,20 prosent, på 584,61 poeng. Det ble omsatt verdipapirer for 3,7 milliarder kroner. Da jobbrapporten fra USA ble kjent, der det fremkom at det i september ble skapt 248.000 nye jobber i USA, utenom landbruket, mot ventet 215.000, klatret Børsen opp og snuste på de blå tallene. Men det skulle ikke vare.På makrofronten har vi også fått PMI for tjenestesektoren i eurosonen i september som var 52,4 , og svakt under forventede 52,8.Her hjemme meldte NAV at 74.100 personer er nå registrert som helt ledige hos NAV . Rogaland og Nord-Trøndelag har størst økning.Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank mener tallene er blandet.-Ledighetstrenden er opp i mange sektorer, og det er få ledige stillinger, sier Andreassen.Eiendom Norge meldte at boligprisene i Norge faller svakt, men sesongjustert stiger de mer enn ventet. Samtidig var salget rekordhøyt.Seig dag for oljen Spotprisen for brentolje var 92,07 dollar fatet da sluttauksjonen på Oslo Børs startet. Dette tilsvarer en nedgang på 1,8 prosent Den amerikanske lettoljen handlet til samme tid ned 1,2 prosent i spotmarkedet, til 90,13 dollar fatet.Statoil endte dagen ned 0,65 prosent til 167,90 kroner. Gasskraftverket på Kårstø har vært et pengesluk. Nå har Naturkraft , som er eid av Statoil og Statkraft, bestemt seg for å endre driftsmodus til «preservering», noe som i praksis betyr at driften opphører. Easyjet guider opp. Sammen med den svake oljeprisen drar dette Norwegian opp nesten 5 prosent til 225 kroner.DOF-datteren DOF Rederi melder at de har vunnet en skattesak mot Staten v/Sentralskattekontoret. Aksjen steg 2,22 prosent til  23,00 kroner.Noreco meldte om økt produksjon i septembe r, og belønnes med oppgang på børsen. Med en oppgang på 55,10 prosent ble sluttnoteringen 2,28 kroner. På ukesbasis har aksjen falt 75 prosent.XXL børsdebuterte med en sprint på ca 5 prosent fra introduksjonskursen på 58 kroner til en sluttkurs på 62,00 kroner.Schibsted falt 0,9 prosent til 327,50 kroner etter at Handelsbanken Capital Markets nedgraderte aksjen fra reduser til salg. Kursmålet ble kuttet fra 296 til 284.Citi har tatt opp dekningen på Aker Solutions, og starter med en nøytralanbefaling og kursmål 65 kroner. De mener risikoen er for høy . Aksjen steg 0,35 prosent fredag og endte på 57,05 kroner.Mens lakseprisene var markert ned fredag, uttalte Handelsbankens Kjetil Lye at lakseboomen vil fortsette. Lerøy Seafood, Marine Harvest og Grieg Seafood er analytikerens toppvalg. Med unntak av Norwegian Royal Salmon som falt 1,09 prosent til 49,70 kroner og Cermaq som endte uendret på 96 kroner, steg samtlige lakseaksjer på Oslo Børs. Grieg Seafood gjorde et byks på 5,45 prosent til 29 kroner, Austevoll steg 2,69 prosent til 42 kroner, Bakkafrost steg 1,13 prosent til 134,50, mens Marine Harvest, Lerøy og Salmar var opp rundt en halv prosent. Ratene faller i tre av fire segmenter i tørrlastmarkedet. Golden Ocean holdt seg likevel temmelig flatt fredag, med en nedgang på 0,07 prosent til 7,03 kroner.  Granulert-ureapriser har falt i Vesten den seneste uken, men nedgangen er svakere enn før. Yara ender dagen opp 0,9 prosent til 312,20 kroner.  Med en oppgang på 0,53 prosent satte Scatec Solar som børsdebuterte torsdag ny bestenotering med en sluttkurs på 18,90 kroner. Eitzen Chemicals, Songa, Photocure, Polarcus, Western Bulk, Odfjell Drilling, Asetek og Akastor satte nye bunnoteringer.