<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny bil trigget Tesla-rally på spent Wall Street

En spektakulær tweet fra Tesla-gründer Elon Musk er ikke eneste grunn til at investorene i New York venter i spenning.

  Publisert 2. okt. 2014 kl. 22.52
  Oppdatert 3. okt. 2014 klokken 07.47
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 610 ord
  Tesla CEO Elon Musk walks past the Tesla Model S after a news conference at the Tesla factory in Fremont, Calif., Friday, June 22, 2012. The first Model S sedan car will be rolling off the assembly line on Friday. (AP Photo/Paul Sakuma) Paul Sakuma

  Amerikanske børser svingte mye underveis, men endte lite endret torsdag.Dow Jones falt marginale 0,02 prosent til 16.801,05, men var i løpet av dagen ned 130 poeng og opp så mye som 52 poeng.Nasdaq steg 0,18 prosent til 4.430,19, mens den bredere S&P 500-indeksen var uendret på 1.946,17.«Fryktindeksen» VIX (CBOE) falt 2,9 prosent til 16,22.Åtte aksjer steg for hver syvende aksje som falt på NYSE, der 799 millioner aksjer ble omsatt for over 4,0 milliarder dollar.Dollaren styrket seg litt mot viktige handelspartneres valutaer, mens dollarnoterte råvarer var blandet.Oljeprisene var til tider kraftig ned torsdag, men WTI-oljen endte opp 28 cent til 91,01 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Gullprisen falt 40 cent til 1.215,10 per unse.Jobbtall lover godt Investorene kunne glede seg over at antall førstegangssøkere på ledighetstrygd (jobless claims) falt mer enn ventet sist uke.Verre var det at industriordrene falt 10,1 prosent fra juli til august, mot ventet 9,5 prosent nedgang.Jobless claims-tallene kom dagen før den kjempeviktige arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls) alle venter i spenning på.Tirsdagens ADP-rapport, som er en viktig indikator for morgendagens rapport, viste en sterkere privat sysselsetting enn ventet i september.Ifølge vår makrokalender ventes 215.000 jobber å ha blitt skapt utenfor jordbrukssektoren i september.- Markedet vil prøve å holde hodet over vannet før jobbrapporten i morgen, sier markedsøkonom Peter Cardillo hos Rockwell Global Capital til CNBC.Enda verre i eurosonen Ellers var fokus rettet mot den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi og ECBs rentemøte.ECB holdt som ventet styringsrentene uendret, og kom heller ikke med nye pengepolitiske tiltak utover de som har blitt lansert tidligere. Draghi bekreftet at oppkjøp av sikrede obligasjoner (covered bonds) vil starte nå i midten av oktober.Les også: Dette sa Draghi ABS-kjøpene vil starte i løpet av 4. kvartal. ABS-er er verdipapirer utstedt av banker med sikkerhet i deres utlån til privat sektor. Kjøpene vil skje i land som har en kredittvurdering som er lavere enn BBB-.Programmene vil vare i to år.For mer om hva en kredittrating forteller oss, les her.Draghi medgir at momentumet i eurosonens økonomi har svekket seg, tynget først og fremst av den fortsatt høye arbeidsledigheten. Utsiktene til økt inflasjon er dempet.- Draghi hørtes ganske pessimistisk ut, sier Cardillo.IMF-sjef Christine Lagarde har dessuten uttalt at IMF vil kutte sine vekstestimater for verdensøkonomien, med bare et moderat oppsving forventet i 2015.Tesla-rally, Buffett bull på bil Investorlegenden Warren Buffett var gjest hos CNBC torsdag, og kunne der fortelle at han er bull på fly-, tog- og ikke minst bilaksjer . Superinvestoren har åpenbart tro på et økt salg av biler i USA fremover.I den sammenheng kunne han fortelle om det ferske kjøpet av Van Tuyl Group, USAs største privateide bilforhandler med 100 avdelinger spredt over 10 delstater, og en årlig omsetning på rundt 9 milliarder dollar.- Jeg kommer til å kjøpe flere bilforhandlere fremover, sa Buffett.General Motors og Ford la begge frem salgstall for september i går. Førstnevnte steg 2,1 prosent til 33,18 dollar, mens sistnevnte falt 0,2 prosent til 14,56 dollar.En annen bilaksje i skuddet var Tesla. Oppgangen ble på 4,7 prosent til 251,42 etter at gründer og toppsjef Elon Musk tidligere i dag twitret om en nylansering 9. oktober, altså torsdag i neste uke.Marketwatch mener tweeten minner om en Bruce Wayne-maskin som er i ferd med å bryte ut av sin BatCave. Kanskje er det Model D?Twitter-rally på oppgraderingInntektsuavhengig konsum var best av de 10 hovedsektorene i S&P 500, mens energi tynget mest.Vi tar også med at leverandøren av Ebola-behandling, Tekmira Pharmaceuticals, trakk ned 1,9 prosent til 25,47 dollar etteger kraftig oppgang i går.Twitter steg 3,6 prosent til 51,85 dollar etter en oppgradering fra JP Morgan.DirecTV klatret 0,9 prosent til 87,34 dollar etter å ha inngått avtale om fortsatt sending av NFL-kamper på søndager.Følg Hegnar.no på Facebook her!