<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeservice sliter på rød Oslo Børs — oljemygg dundrer til bunns

Oljeprisen stiger, men på Oslo Børs surner stemningen. Olje og oljeservice tynger.

    Publisert 1. okt. 2014 kl. 12.42
    Oppdatert 1. okt. 2014 klokken 12.55
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 594 ord

    Stemningen på Oslo Børs har surnet siden åpningshandelen onsdag.Hovedindeksen står i øyeblikket i 605,33, tilsvarende en nedgang på 0,66 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 1.279 millioner kroner.Hovedindeksen er dermed ned 0,8 prosent siste måned, men opp 10,3 prosent hittil i år.Utviklingen skjer i kjølvannet av Wall Street-nedgang i går og bredt børsfall i Asia tidligere i dag.Toenangivende Europa-børser utvikler seg blandet.Tyske DAX stiger 0,1 prosent, mens britiske FTSE 100 og franske CAC 40 begge faller rundt 0,4 prosent. Europa ned, oljepris oppInvestorene lar seg bekymre for innkjøpssjefsindeksene (PMI) fra både Kina og Europa (Tyskland og Frankrike). Ifølge Reuters understreker de to sistnevnte hvor skjør innhentingen i europeisk økonomi er.- Den politiske uroen i Hong Kong trekker ned sentimentet i markedet, mens den japanske Tankan-undersøkelsen og de kinesiske PMI-tallene ikke var overbevisende, skriver Rabobank-analytikere ifølge nyhetsbyrået i et notat.Resultatvarsler fra britiske J Sainsbury og franske Nexans tynger også Europas børser.Samtidig venter investorene på morgendagens rentemøte i ECB. - Det ligger i kortene at den europeiske sentralbanken setter i gang seddelpressen enten på dette møte eller evt. det neste, iallfall tror vi det, skrev Netfonds i dagens morgenrapport. Om Kinas PMI ikke overbeviste, kom den noe bedre enn ventet, og dette gir noe støtte til oljeprisen onsdag.Brent november-olje var helt nede på nivåer rundt 94,40 dollar per fat i går kveld, men er nå oppe i 94,94 dollar, opp 0,3 prosent i dagens handel. På Oslo Børs faller Statoil 0,9 prosent til 173,70 kroner, mens Irak-eksponerte DNO er ned 1,8 prosent til 19,74 kroner.Rock bottom for oljemyggEt tredje oljeselskap, Noreco, stjeler alle dagens overskrifter.Noreco stuper 71,1 prosent til 2,40 kroner etter å ha meddelt markedet om en uforutsett nedstengning av Huntington-feltet i oktober 2014.Selskapet har også fått ny informasjon som indikerer behov for nedskriving av Oselvar- og Huntington-reservene.- Utviklingen på Huntington vil imidlertid påvirke kontantbeholdningen i 2015 og i påfølgende år, og den uforutsette nedstengningen gjør det usikkert om selskapet vil kunne oppfylle sine finansielle forpliktelser også mot slutten av 2014, het det.Samtidig fratrer styreleder Morten Garman og styremedlem Erik Henriksen med umiddelbar virkning.På det laveste har aksjen vært helt nede i 2,02 kroner, noe som er soleklar ny all-time low.Aksjene som følger nærmest på taperlisten er Nordic Financials på minus 9,7 prosent til 2,89 kroner, mens African Petroleum og Petrolia faller hhv. 9,0 prosent til 71 øre og 8,8 prosent til 8,21 kroner.Vinnerlisten toppes av Diagenic på pluss 5,3 prosent til 1,00 kroner og Hurtigruten, som stiger 4,6 prosent til 3,90 kroner.Oljeservice under pressBlant tungvekterne er oljeservice fortsatt under press.I seismikk trekker TGS ned 4,3 prosent til 156,40 kroner, mens PGS går tilbake 1,9 prosent til 39,91 kroner. Subsea 7 tynger med en nedgang på 3,9 prosent til 88,20 kroner, mens Seadrill faller 2,0 prosent til 168,90 kroner. Sistnevnte har falt 24 prosent bare den siste måneden.John Fredriksen-selskapet Deep Sea Supply er ned 4,1 prosent til 8,41 kroner etter flåteoppdatering for september.Analytikerne er tydelig uenige om veien videre for Aker Solutions. I går kom DNB Markets og RS Platou Markets med vidt forskjellige analyser, og i dag er Goldman Sachs og UBS som er uenige.Mens førstnevnte tar en kjøpsanbefaling med et kursmål på 77,50 kroner, anbefaler UBS salg med et kursmål på 60 kroner. Aksjen faller 0,9 prosent til 63,45 kroner.På den positive siden finner vi Tanker Investments, som stiger 4,3 prosent til 66,75 kroner.Norwegian, RCCL, Gjensidige, Telenor og Hydro går også motstrøms, men stiger ikke mer enn 0,2-0,5 prosent. Hydro har i dag vært gjenstand for et oppjustert kursmål hos Societe Generale.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 33,14 prosent i HRG (Hurtigruten).Følg Hegnar.no på Facebook her!