<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår kursras for Yara

Internasjonalt analysehus tror Yara-aksjen vil falle kraftig.

  Publisert 7. okt. 2014 kl. 10.43
  Oppdatert 7. okt. 2014 klokken 11.56
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 160 ord
  Yara. NTB Scanpix

  Analysehuset Bernstein mener det er mer sannsynlig at Yara International kjøper CF Industries enn at de to selskapene fusjonerer,  melder TDN Finans.En fusjon vil være positivt for begge partner, tror analysehuset. Det vises blant annet til at produktporteføljene er komplementære. Synergiene er anslått til 930 millioner kroner før skatt.CFs eiere vil få størstedelen av verdien som skapes ved fusjonen ettersom inntjeningen til CF er betydelig mer robust enn Yaras, slås det fast.Bernstein høyner kursmålet på Yara fra 240 til 250 kroner, mens «Underperform»-anbefalingen fastholdes.Yara er sist omsatt for 311,60 kroner, ned 1,1 prosent.Yara-sjefen må gåTirsdag ble det kjent at Torgeir Kvidal utnevnes som konstituert konsernsjef med virkning fra i dag. Jørgen Ole Haslestad går av som Yaras konsernsjef.- Yaras styre har konkludert med at Haslestad ikke er den rette til å lede selskapet fremover, blant annet i lys av fusjonssamtalene med CF Industries. Haslestad ville ikke ha en rolle i et eventuelt fusjonert selskap, sa Leif Teksum, styreleder i Yara.