<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bud utløste ellevillt rigg-rally

Prospector Offshore Drilling og Standard Drilling var nærmest ustoppelige på Oslo Børs mandag.

    Publisert 17. nov. 2014 kl. 16.51
    Oppdatert 17. nov. 2014 klokken 16.54
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 341 ord

    Oslo Børs holdt seg i rødt store deler av mandag, men klarte nesten å karre seg opp i pluss da kjøpelysten meldte seg hos investorene under sluttauksjonen. Dermed ble nedgangen kun 0,05 prosent til 598,34 poeng mandag. Det ble omsatt verdipapirer for om lag 3,87 milliarder kroner.Stemningen var laber på børsene verden rundt etter at Japan for tredje kvartal på rad meldte om fall i BNP, og dermed offisielt er i resesjon.Et fat brentolje ble omsatt for 78,66 dollar fatet da sluttauksjonen på Børsen startet, ned 1,14 prosent inneværende døgn, men omlag 40 cent over prisen da Oslo Børs åpnet mandag morgen.Statoil falt 0,87 prosent til 148,10 kroner. I tillegg til svak oljepris kan aktivering av en sovende skatteregel føre til at Statoil må betale store beløp i ekstraskatt til Canada.Mandagens store nyhet var at Paragon Offshore varslet bud på Prospector Offshore Drilling. I løpet av børsdagen kom det meldinger om at Paragon alt har sikret seg 90,37 prosent av aksjene. Øystein Stray Spetalen og Bjarne Skeie er på selgersiden. Prospector-aksjene steg 48,57 prosent til 14,50 kroner.S.D Standard Drilling, hvor Øystein Stray Spetalen er storaksjonær, har kvittet seg med sine Prospector-aksjer. Investorene så ut til å være fornøyde med skilsmissen fra Prospector, og svarte med å sende Standard opp 38,96 prosent til 1,07 kroner.Schibsted f alt tilbake 0,90 prosent til 483,00 kroner, etter at selskapet fredag hadde en eventyrlig oppgang på hele 33,7 prosent til 487,40 kroner og soleklar ny all-time high. I kjølvannet av selskapets JV-satsninger som ble kjent fredag kom det meldinger om en rekke nye og betydelig høyere kursmål mandag.Eltek meldte om en «signifikant» kontrakt av et ledende verft i Singapore. Kontraktsverdien ble oppgitt å være 28 millioner kroner. Men selskapet falt likevel 2,91 prosent til 10,00 kroner.Funcom opplyste at selskapet behøver mer tid for å nå sine inntektsmål, og spillselskapet opplyste også at de skal skrive ned verdien på LEGOs onlinespill med fire millioner dollar. Det kom også melding om at Pieter van Tol forlater styret i Funcom. Aksjen straffes med en nedgang på 26,72prosent til 2,99 kroner