<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nyheter gir store utslag - børsen har åpnet flatt

Oslo Børs er relativt flat onsdag morgen, mens en rekke aksjer går kraftig på tall og nyheter. (Oppdatert 09:23)

  Publisert 19. nov. 2014 kl. 09.17
  Oppdatert 19. nov. 2014 klokken 09.26
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 660 ord
  Oslo Børs Foto: Scanpix Junge, Heiko

  Oslo Børs har åpnet relativt flatt onsdag. Etter 22 minutters handel står hovedindeksen i 599,79, ned 0,18 prosent.«Det ble satt nye rekorder på Wall Street i går, noe som kan hjelpe de europeiske børsene i dag. S&P 500-indeksen er opp 11 % så langt i år, mens vår hovedindeks er opp 9,5 %. Dette er i tråd med våre forventninger for 2014 som helhet. Vi tror for øvrig at Oslo børs har nye 10 % å gå på i 2015. Når det er sagt, det er naturlig at de neste 12 månedene blir litt mer volatile da rentepolitikken i USA og EU vil gå i hver sin retning. Viktige hendelser i dag; USA: Housing Starts (14:30), FOMC Minutes (20:00)», skriver meglerhuset Netfonds i dagens morgenrapport.OljeprisenEt fat Brent-olje omsettes ved børsens åpning for 78,50 dollar fatet, opp 0,04 prosent i dagens handel. Prisen var til sammenlikning 78,65 dollar da børsen stengte tirsdag.WTI-oljen stiger 0,08 prosent til 74,25 dollar fatet.Statoil faller 0,81 prosent til 147,30 kroner fra start.Vil ha klare svar fra TelenorStortingets kontroll- og konstitusjonskomité reagerer på Telenors håndtering i Vimpelcom-saken og ber næringsminister Monica Mæland om en redegjørelse, skriver DN.Les også: - Telenor bør vurdere salg av Vimpelcom- Vi har hatt en foreløpig drøfting i komiteen og har besluttet å sende et brev til næringsminister Monica Mæland for å be om en redegjørelse, sier leder av komiteen, Martin Kolberg, til avisen.Telenor er ned 0,57 prosent til 156 kroner.Sterke tall fra SalMar Oppdrettsselskapet Salmar melder om et resultat etter skatt på 454,1 millioner kroner i 3. kvartal 2014, mot 266 millioner kroner i samme periode året før.- SalMar la fram en solid Q3-rapport i dag. Drevet av en høyere kontraktsandel og en gunstig slakteprofil i Midt-Norge fikk selskapet en EBIT på 438 millioner kroner. Høyere enn konsensus på 347 millioner kroner, og våre forventninger på 331 millioner kroner, kommenterer analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en fersk oppdatering onsdag morgen.Aksjen stiger 4,86 prosent til 129,50 kroner.Sevan Marine tjener mindre Sevan Marine melder om et resultat etter skatt fra videreført virksomhet på 1,3 millioner dollar i 3. kvartal 2014, mot 4,5 millioner dollar i samme periode året før.Aksjen er ned 1,35 prosent til 22 kroner.Svakt fra Funcom Funcom melder om et resultat etter skatt på minus 7 millioner dollar i 3. kvartal 2014, mot pluss 108.000 dollar i samme periode året før.Mandag meldte Funcom at selskapet tar nedskrivninger på 4 millioner dollar (27 millioner kroner) av verdien til sitt nye spill «Lego Minifigures Online», bare en måned etter at det ble lansert.Aksjen faller 0,68 prosent til 2,93 kroner.Større tap for Cxense Cxense ASA melder om et resultat før og etter skatt på minus 3,1 millioner dollar i 3. kvartal 2014, mot minus 1,5 millioner dollar i samme periode året før.Oslo Axess-aksjen stiger 7,84 prosent til 110 kroner.SAS permitterer i Sverige SAS har sendt ut permitteringsvarsel til 100 svenske kabinansatte. Fra og med februar kommer flyselskapet i stedet til å fly inn norsk besetning for å ta over jobben, melder svensk TV4.Grunnen til permitteringen er uenighet om kabinpersonalets hvileområde i flyene. Nye fly, som tas i bruk i februar, har mindre hvileområde enn de gamle flyene, og de har heller ingen forheng som atskiller området.Aksjen stiger onsdag 1,4 prosent til 10,90 kroner.NorecoNorwegian Energy Company må få utsatt obligajonslånsbetalingen som forfaller 9. desember på grunn av nedskrivningene på Huntingon- og Oselvarfeltet, samt negativ utvikling i produksjon fra feltene.«I lys av Selskapets finansielle stilling og utsikter som tidligere redegjort for, er det konkludert at det vil være nødvendig å få utsatt betaling av avdrag (560,8 millioner kroner) og renter (84,6 millioner kroner) på selskapets obligasjonslån», skriver selskapet i en melding onsdag.Aksjen faller 4,86 prosent til 2,16 kroner.Stolt-NielsenStolt-Nielsen har ifølge en melding kjøpt èn million egne aksjer til kurs 110 kroner.Selskapet eier etter transaksjonen 7.026.994 egne aksjer, tilsvarende 10,96 prosent av aksjene i selskapet.Kjøpet er en del av tilbakekjøpsprogrammet annonsert 18. november 2014.Aksjen er dagens mest omsatte så langt, med 406 millioner kroner. Kursen faller 2,16 prosent til 113 kroner.