<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SEB nedgraderer denne lakseaksjen før tall

SEB nedgraderer Salmar fra kjøp til hold, men hever samtidig kursmålet.

    Publisert 18. nov. 2014 kl. 10.03
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 120 ord
    SalMar - bildet er hentet fra selskapets hjemmesider

    I en oppdatering tirsdag, gjengitt av TDN Finans, nedgraderer SEB Salmar fra kjøp til hold, samtidig som kursmålet oppjusteres fra 111 kroner til 129 kroner.Meglerhuset har en EV/kg-multippel for alle segmenter på 110 kroner pr kilo, og med oppdaterte estimater på Salmar gir det et kursmål på 129 kroner.SEB har kuttet EPS-estimatet for inneværende år med rundt ni prosent, basert på at lakseprisene i årets to siste kvartaler ligger under tidligere lakseprisestimater. Meglerhuset ser en gjennomsnittlig laksepris i fjerde kvartal på 39-40 kroner. Når Salmar legger frem kvartalsrapport onsdag ligger SEB sine anslag under konsensus. Etter en times handel denne tirsdagen omsettes Salmar-aksjene for 128,50 kroner på Oslo Børs. Dette er en oppgang på 0,78 prosent fra sluttkurs mandag.