<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjener 700 millioner per kvartal

Telenors deleide selskap Vimpelcom tjener 700 millioner kroner i kvartalet på sin omstridte virksomhet i Usbekistan.

    Publisert 21. nov. 2014 kl. 09.16
    Oppdatert 21. nov. 2014 klokken 09.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 117 ord

    Mens stormen raser rundt Vimpelcom og selskapets investering i det sentralasiatiske landet Usbekistan, fosser pengene inn i selskapet, skriver DN. De siste kvartalene har driftsresultatet ligget rundt 700 millioner kroner. Operasjonen i Usbekistan er i særstilling den mest lønnsomme i Vimpelcoms teleimperium, og har en driftsmargin på 66,5 prosent, viser regnskapene.– Det er veldig pent, sier Deutsche Bank-analytiker Igor Semenov, ifølge avisen.Gode driftsmarginer betyr relativt høye priser, og lave investeringer tyder på at det ikke investeres tilstrekkelig i nye tjenester i en periode der datatjenester og smarttelefoner er på fremmarsj.– Korrupsjon fører ofte til dårligere og dyrere tjenester for dem som bor i landet, sier Tina Søreide, forsker med erfaring fra internasjonalt arbeid mot korrupsjon, til DN.