<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Usikker japansk økonomi - blandede børser i Asia

En urolig økonomisk situasjon i Japan gir både røde og grønne tall onsdag.

    Publisert 19. nov. 2014 kl. 06.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 140 ord
    Shinzo Abe. (AP Photo/Koji Sasahara)

    De asiatiske markedene er nervøse onsdag morgen, til tross for nye rekordnoteringer på Wall Street i går.Investorene er ifølge CNBC bekymret for situasjonen i den japanske økonomien.Statsminister Shinzo  Abe opplyste tirsdag at parlamentet vil oppløses 21. november, og at den varslede momsøkningen i Japan vil utsettes med 18 måneder.Landets økonomi er tilbake i resesjon, og den japanske sentralbanken besluttet på et møte onsdag å fastholde sitt mål om en økning i pengemengden på 80 billioner yen på årsbasis.Samleindeksen MSCI Asia Pacific faller 0,2 prosent.I Tokyo stiger Nikkei 225 med 0,01 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,4 prosent.Australske S&P/ASX 200 faller 0,57 prosent, Hang Seng i Hong Kong er ned 0,35 prosent, og i Sør-Korea faller Kospi med 0,48 prosent.Kinesiske CSI 300 er opp 0,23 prosent, mens Shanghai Composites stiger 0,1 prosent.I Singapore er Straits Times opp 0,54 prosent.