<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Baksaas trekker seg fra VimpelCom-styret

Telenors CEO Jon Fredrik Baksaas har mandag informert VimpelCom at han trekker seg fra styret med umiddelbar effekt.

  Publisert 8. des. 2014 kl. 17.12
  Oppdatert 8. des. 2014 klokken 17.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 178 ord
  Jon Fredrik Baksaas - Foto: Scanpix

  Dette fremkommer av en pressemelding fra Telenor mandag ettermiddag. VimpelCom Ltd., hvor Telenor har en minoritetsposisjon på 33% og stemmeandel på 43%, er under etterforskning for forhold knyttet til selskapets inntreden i Usbekistan. Telenor ser alvorlig på anklagene og spørsmålene knyttet til korrupsjon.- Jeg går ut av styret i VimpelCom for å kunne fokusere helt og fullt på å ivareta Telenors interesser som eier. Telenor har nulltoleranse for korrupsjon, og som eier i VimpelCom vil vi støtte den pågående etterforskningen, sier Jon Fredrik Baksaas, Konsernsjef i Telenor.Jon Fredrik Baksaas trer ut av styret for å eliminere enhver potensiell interessekonflikt. I henhold til VimpelComs vedtekter vil Telenors konserndirektør med ansvar for Europa, Kjell Morten Johnsen, representere to stemmer i VimpelComs styre.-Styret i Telenor har en grundig og seriøs tilnærming til den pågående etterforskningen i VimpelCom Ltd. Styret har derfor utnevnt en egen komité bestående av styremedlemmer med ansvar for å følge opp utviklingen til selskapet. Ved å gå ut av styret i VimpelCom Ltd., fjernes eventuelle fremtidige interessekonflikter for Telenors konsernsjef fjernes, sier Svein Aaser, Styreformann i Telenor ASA.