<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Deutsche Bahn-datter saksøker SAS m.fl. for kartellvirksomhet

Spedisjonsselskapet til Deutsche Bahn, Schenker, krever 21 milliarder kroner av en rekke flyselskaper, deriblant SAS, for ulovlig kartellvirksomhet.

    Publisert 2. des. 2014 kl. 09.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 92 ord
    SAS CRJ 900

    Ifølge Dagens Næringsliv saksøkes flyselskapene for å ha samarbeidet om kunstig høye flyfraktpriser fra 1999 til 2006, noe som skal ha påført Schenker «betydelige merkostnader».Tapet er anslått å være totalt 2,5 milliarder dollar, men kan øke til over tre milliarder dollar, tilsvarende om lag 21 milliarder kroner.Flyselskapene er allerede funnet skyldig i prissamarbeid av Europakommisjonen og justisdepartementet i USA.- Vi har lest det som står i media, men ikke mottatt noen stevning eller annen informasjon. Vi har derfor lite å forholde oss til nå, skriver presseansvarlig Tormod Sandstø i SAS til DN.