<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

KLP trekker seg ut av 27 selskaper

Pensjonsfondet KLP trekker seg ut av 27 kullselskaper. KLPs aksjer og obligasjoner i selskapene er verdt 386 millioner.

    Publisert 1. des. 2014 kl. 11.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 118 ord
    KLPs kontor i Bjørvika. NTB Scanpix / NTB Scanpix

    De 27 selskapene har mellom 52 og 100 prosent av sine inntekter fra kull.KLP har tidligere varslet at de vil trekke seg ut fra kullsektoren, og at de heller vil investere rundt 500 millioner kroner i fornybar energi.– Dette er «første vask» av porteføljen, sier konsernsjef Sverre Thornes.I tillegg har KLP besluttet å ekskludere fire selskaper og ta Yahoo inn igjen i sin portefølje. De fire andre selskapene ekskluderes fordi KLP mener det er fare for brudd på menneskerettigheter i forbindelse med selskapenes bomullsproduksjon i Usbekistan.KLP droppet Yahoo i 2005, etter at søketjenesten utga informasjon til kinesiske myndigheter som førte til at en kinesisk journalist havnet i fengsel. Yahoo har siden innrømmet at hendelsen var uheldig, ifølge KLP.