<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knallrøde oljeaksjer - Børsen faller videre

Hovedindeksen på Oslo Børs er rød fredag formiddag. Oljeaksjene fortsetter nedover.

    Publisert 5. des. 2014 kl. 11.53
    Oppdatert 5. des. 2014 klokken 11.54
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 539 ord

    Pilene pekte svakt nedover på Oslo Børs på morgenkvisten, og nedturen har fortsatt siden den gang.Hovedindeksen var ned 0,16 prosent 22 minutter etter åpning, og står i skrivende stund i 566,46, ned 0,44 prosent.Les også: Pundet dundrer videre opp Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for om lag 1,1 milliarder kroner.Hovedindeksen har falt 2 prosent den siste måneden, men er opp 3,2 prosenet hittil i år.Utviklingen skjer i kjølvannet av oljelammelse på Wall Street i går og spente Asia-børser i dag.Spenning før jobbrapport Spenningen dreier seg om dagens arbeidsmarkedsrapport i USA.- Slippet av rapporten vil trolig mane investorene til forsiktighet. Mens den amerikanske økonomien fortsetter å stige moderat, har makrotallene den siste tiden vært noe variable, inklusive forbrukertillit, privat forbruk og ordreinngang for varige goder, sier sjefanalytiker Ric Spooner i Sydney-baserte CMC Markets Australia til Bloomberg.- Med denne bakgrunnen vil markedene se etter forsikringer om at momentumet i amerikansk jobbvekst opprettholdes, legger han til.Spørsmålet er om rapporten kan sette fyr på børsene.Forrige ukes fall i antall førstegangssøkere for ledighetstrygd (jobless claims) var forsåvidt en oppmuntring , men onsdagens tall for privat sysselsetting lover likevel dårlig .Arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls) blir av mange kalt månedens viktigste rapport. Ifølge vår makrokalender er konsensus at 228.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i november.- Oljeprisen mot 60 dollar Brent-oljen er stadig på defensiven. Januar-kontrakten handles nå for 69,22 dollar fatet, ned 0,56 prosent i dagens handel.WTI-oljen faller 0,44 prosent til 66,33 dollar fatet.Utviklingen skjer etter Saudi-Arabias beslutning i går om å kutte prisene på oljen landet selger til USA og Asia.- Brent-oljen er på vei mot 60 dollar. Ingenting kan stoppe det, sier direktør Tony Nunan hos Mitsubishi Corp i Tokyo til Reuters.Saudi-Arabias priskutt inntreffer bare én uke etter at landet nektet å støtte et produksjonskutt i OPEC.- Det er et nytt tegn på at de vi opprettholde produksjonsnivået, sier Nunan.DNO trekker ned 2,03 prosent til 15,94 kroner. Det norske faller 5,97 prosent til 31,50 kroner.Statoil suspenderer tre rigger På grunn av overkapasitet i riggporteføljen er suspensjonsperiodene for COSL Pioneer, Scarabeo 5 og Songa Trym forlenget.Det skriver Statoil på sine hjemmesider fredag.Suspensjonene er også en konsekvens av at forsøkene på å modne frem alternative oppgaver til riggene ikke har ført frem.- Riggkontraktene ble inngått i en tid der det var krevende å sikre nok riggkapasitet. Nå er aktiviteten utfordret av lavere marginer, generelt høyt kostnadsnivå og dermed svakere lønnsomhet. Statoil faller 0,69 prosent til 129,80 kroner, mens Songa faller 4,24 til 1,58 kroner. Seadrill fortsetter å slite På Oslo Børs er utslagene stort sett små blant tungvekterne.Men Seadrill sliter videre, og faller nye 4,61 prosent til 85,85 kroner. Aksjen er nå ned over 39 prosent den siste måneden.Finansavisen skriver at obligasjonslånene i North Atlantic Drilling, der Seadrill eier 70 prosent, har falt til 63 prosent av pålydende og konkursprises med 19 prosent yield.Seadrills finansdirektør Rune Magnus Lundetræ sier til avisen at selskapet vil stå bak North Atlantic Drilling ved behov.Ellers i oljeservice trekker Subsea 7 ned 3,49 prosent til 69,05 kroner, mens Aker Solutions faller 4,24 prosent til 38,59 kroner.Vi merker oss også at RCCL faller 0,54 prosent til 549 kroner etter å ha meldt om bestilling av to nye skip gjennom Celebrity Cruises.Yara går mot strømmen, og stiger 0,88 prosent til 310,20 kroner etter meldingen om utvidelse av svensk fabrikk.