<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norwegian: Flere passasjerer og fullere fly

- Det er hyggelig å ønske stadig flere kunder i et omfattende rutenett velkommen om bord til oss i Norwegian, sier Bjørn Kjos.

    Publisert 4. des. 2014 kl. 08.07
    Oppdatert 4. des. 2014 klokken 08.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 163 ord

    Norwegian melder om 1.766.134 passasjerer i november, opp fem prosent fra året før.Total passasjertrafikk (RPK) økte med 21 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 16 prosent.Flyene fylles bedre. Kabinfaktoren økte med 2,8 prosentpoeng til 79,0 prosent.Norwegian anslår et tap pr november på 235 millioner kroner knyttet til hedgingposisjoner hittil i kvartalet. -Det er hyggelig å ønske stadig flere kunder i et omfattende rutenett velkommen om bord til oss i Norwegian. Fyllingsgraden denne måneden var høy, hvilket viser at vi til tross for god kapasitetsvekst fyller flysetene, sier Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos.Norwegian fullførte 99,9 prosent av de planlagte flygningene i november, hvorav 89,1 prosent gikk på oppsatt rutetid.I november fikk Norwegian levert en fabrikkny Boeing 737-800, av totalt 14 i år. Kapasitetsveksten i 2014 er i vesentlig grad knyttet til vekst i langdistanseflåten. Fra og med oktober har Norwegian levert tilbake eldre, leasede fly. Fire nye 787 Dreamlinere er faset inn i 2014. Norwegians flyflåte er blant de mest moderne og miljøvennlige i Europa.