<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljehopp på børsen

Flere oljeaksjer gjør det skarpt i åpningshandelen på Oslo Børs. Det samme gjør RCCL, som stiger til all time high på nyheter fra New York-børsen.

    Publisert 2. des. 2014 kl. 09.03
    Oppdatert 2. des. 2014 klokken 09.19
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 336 ord

    Oslo Børs stiger som ventet fra start tirsdag. Etter tre minutters handel er hovedindeksen opp1,7 prosent til 573,49.Oljeprisen litt opp siden mandagPrisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet lå mandag kveld på 72,55 dollar fatet, opp 3,4 prosent fra dagen i forveien. Tirsdag morgen er prisen 72,07 dollar, ned 0,7 prosent.  Prisen er dermed opp med rundt en dollar siden børslutt mandag.Nordsjøolje har i løpet av de siste dagene vært nede i 67,53 dollar fatet, det laveste prisnivået siden oktober 2009. Oljeprisene har falt med rundt 40 prosent siden juni.De oljeproduserende landene i OPEC sa i forrige uke nei til å redusere produksjonen for å få prisen opp, men nye tall tyder på at de lave prisene kan ha begynt å ramme utvinningen av skiferolje i USA. Det siste trekkes fram som en forklaring på at prisene nå stiger noe igjen.Statoil-avtale med EMGS Electromagnetic Geoservices (EMGS) har inngått en lisensavtale med Statoil.Statoil er opp 2,3 prosent til 136,30 kroner, mens EMGS løftes 7,1 prosent til 3,91 kroner.Rocksource-funn Det er ifølge Atlantic Petroleum og Rocksource funnet en tolvmeters gasskolonne i Ivorybrønnen (6707/10-3S) i PL528 B i Norskehavet.Rocksource-aksjen stiger 0,2 prosent til 6,01 kroner.KRG betaler Tawke-partnerne De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG) betaler ifølge TDN Finans partnerne på feltene Tawke- og Taq Taq totalt 60 millioner dollar av den kunngjorte initielle betalingen på totalt 75 millioner dollar.DNO hopper 4,7 prosent til 16,52 kroner.Questerre selger unna Questerre Energy Corporation melder at avtalen om salget av South Antler i sørøst Saskatchewan 7 millioner dollar er i boks.Aksjen stiger 4,1 prosent til 2,80 kroner.RCCL inn i varmen i USA Mandag kveld ble det kjent at Royal Caribbean Cruises (RCCL) tas inn i S&P 500-indeksen. Det skjer med virkning fra 4. desember 2014.RCCL-aksjen sluttet ned 2,0 prosent, men steg 4,0 prosent i etterhandelen.Tirsdag stiger aksjen 6,6 prosent til 536 kroner. Det er ny all time high.Frontline John Fredriksens tankrederi Frontline steg nesten 10 prosent i USA mandag kveld, men endte likevel om lag fem prosent lavere enn på Oslo Børs.Aksjen er ned 2,8 prosent til 9,70 kroner.Saken blir oppdatert.