<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Oljeprisfallet er som skattekutt for Asia

Oljeprisfallet er gode nyheter for de fleste asiatiske land, der den økonomiske veksten har avtatt den senere tiden.

    Publisert 2. des. 2014 kl. 09.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 121 ord
    Mann foran aksjekursskjerm i Japan - Foto: AP

    - Asia er en stor nettoimportør av olje. Regionen tjener godt på en lavere oljepris. Inflasjon fra etterspørsel vil være svak i Asia. Når oljeprisen stuper vil dette utløse svakere prisvekst, skriver Bank of America i en ny rapport gjengitt av Dagens Næringsliv. Et ti prosent fall i oljeprisen vil føre til en bedring i den økonomiske veksten med 0,45 prosentpoeng for både Thailand og Sør-Korea, skriver avisen. – Dette er som et skattekutt for det meste av Asia. Dette er en region som har mangel på energi. Enkelte land kan bli rammet i en liten grad, som Malaysia og Australia. For resten av regionen er dette en gave, sier sjeføkonom for Asia hos S & P, Paul Gruenwald, til CNBC.