<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Overraskende pessimistisk

Erik Bruce i Nordea synes SSB er for pessimistisk.

    Publisert 5. des. 2014 kl. 07.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 122 ord

    Torsdag nedjusterte Statistisk sentral¬byrå (SSB) anslaget på oljeinvesteringene fremover i sin konjunkturrapport, samtidig som de spådde svakere utsikter for norsk økonomi og 112.000 arbeidsledige i 2016.Sjefanalytiker i Nordea, Erik Bruce, sier til DN at han er overrasket over SSBs prognoser.- Jeg synes de var blitt veldig pessimistiske, sier Bruce til DN.Anslagene for oljepris på 70 dollar og oljeinvesteringer er rimelig på linje med hva Bruce ser for seg, men han tror det private forbruket vil utvikle seg bedre enn SSB anslår.- Det blir brukbar vekst i realdisponibel inntekt. Jeg synes de har gått langt i å nedjustere sier Bruce til avisen.Han anslår en vekst på to prosent i privat forbruk neste år og en vekst i fastlandsøkonomien på 1,5 prosent, skriver DN.