<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Riggmarkedet er snudd på hodet

Riggmarkedet er snudd på hodet, ifølge Statoils sjef for rigganskaffelser.

    Publisert 6. des. 2014 kl. 06.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord

    Statoils sjef for rigganskaffelser, Tore Aarreberg, har sett at et overopphetet marked nærmest har gått fra bonanza til krise i løpet av det siste halvannet året, skriver DN.– Nå legges rigger som går av kontrakt i opplag. Riggmarkedet er snudd på hodet, sier han til avisen.Det er krisen i oljemarkedet med en oljepris som har stupt til 70 dollar fatet og kostnadsjakt i oljeselskapene som er årsaken. Fredag kom meldingen om at Statoil suspenderer tre av sine rigger for en ny periode.Tilsammen har Statoil nå suspendert fire rigger tilsvarende 18,5 måneds riggdøgn. Det er rigger som ble kontrahert da markedet var på topp.– Jeg anslår at Statoil sparer rundt 25 prosent av raten på dette, sier oljeanalytiker Trond Omdal i Pareto til DN.Aarreberg i Statoil vil ikke kommentere Omdals regnestykker, men Statoil utelukker en ikke at det kommer nye suspenderinger.– Vi kan ikke utelukke nye grep. Vi vurderer kontinuerlig behovene vi har for vår riggportefølje, sier Aarreberg til avisen.