<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spent på børsene i Asia

Investorene på Asias børser har øynene festet på månedens viktigste rapport. Følg utviklingen her.

  Publisert 5. des. 2014 kl. 07.11
  Oppdatert 5. des. 2014 klokken 09.19
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 320 ord
  japan, nikkei, asia

  Asiatiske børser utvikler seg noe blandet fredag.I Tokyo er Nikkei opp 0,1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 0,2 prosent.Videre klatrer Hang Seng i Hong Kong 1,3 prosent, og large cap-indeksen CSI 300 i Shanghai 0,9 prosent.Straits Times i Singapore avanserer 0,4 prosent.På den negative siden er Sydney-børsen, som går tilbake 0,6 prosent. Seoul-børsen er ned 0,1 prosent.Følg utviklingen i Asia her.Usikre før jobbrapport Investorene er usikre foran dagens arbeidsmarkedsrapport i USA.- Slippet av rapporten vil trolig mane investorene til forsiktighet. Mens den amerikanske økonomien fortsetter å stige moderat, har makrotallene den siste tiden vært noe variable, inklusive forbrukertillit, privat forbruk og ordreinngang for varige goder, sier sjefanalytiker Ric Spooner i Sydney-baserte CMC Markets Australia til Bloomberg. - Med denne bakgrunnen vil markedene se etter forsikringer om at momentumet i amerikansk jobbvekst opprettholdes, legger han til.Spørsmålet er om rapporten kan sette fyr på børsene.Forrige ukes fall i antall førstegangssøkere for ledighetstrygd (jobless claims) var forsåvidt en oppmuntring , men onsdagens tall for privat sysselsetting lover likevel dårlig .Arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls) blir av mange kalt månedens viktigste rapport. Ifølge vår makrokalender er konsensus at 228.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i november.Ingen julegave fra DraghiWall Street falt forsiktig torsdag, tynget av oljeaksjer som lider under svake oljepriser. Investorene håpte på at sentralbanksjef Mario Draghi på pressekonferansen etter gårsdagens møte i Den europeiske sentralbanken (ECB) ville annonsere starten på et program med kvantitative lettelser (QE).- At ECB innleder kvantitative lettelser (QE) topper markedenes ønskeliste til jul, sa global strateg i J.P. Morgan Asset Management, Vincent Juvyns, til Reuters.Draghi tok derimot ikke på seg nisselua, og varslet at dagens tiltak vil bli revurdert i 1. kvartal neste år.Les mer om Draghis uttalelser her.- Folk ventet seg noen flere detaljer om når ECB innleder obligasjonskjøpene. Men QE vil finne sted før eller senere. Jeg er ikke for bekymret over dagens kommentarer, sier global aksje- og sjefstrateg Sean Lynch hos Wells Fargo Private Bank til CNBC.