<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Statoil vil betale utbytte ut 2018

DNB Markets kommenterer Statoil, utbytteuro og aksjerabatt.

    Publisert 2. des. 2014 kl. 10.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord
    Arkivfoto: Statoil / SCANPIX

    Utviklingen i oljeprisen har medført at det er stilt spørsmål ved utbytteforventningene i Statoil, skriver DNB Markets i en fersk oppdatering;. - Etter vårt syn vil imidlertid både balansen i selskapet og fleksibiliteten når det gjelder investeringsbehovet fremover være tilstrekkelig til at utbytteforventningene vil kunne innfris gjennom kontantstrømmen ut 2018, skriver meglerhuset. DNB Markets forutsetter da at oljeprisen holder seg over USD 70 pr fat. På estimatene for 2015 er aksjen verdsatt med en P/E på 12.6x og en forventet direkteavkastning på 5.5 prosent. Det innebærer at en relativt høy prising basert på P/E balanseres av en tilsvarende lav verdsettelse basert på forventet direkteavkastning. - Etter kursfallet de siste dagene verdsettes aksjen videre med en rabatt på 13 prosent basert på P/E for sammenlignbare europeiske aktører, mot en gjennomsnittlig premie på 5 prosent gjennom de siste tre årene, skriver DNB Markets. Meglerhuset opprettholder en Hold-anbefaling på Statoil med et kursmål på 155 kroner pr aksje.