<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To meglerhus trekker tilbake kjøpsanbefaling

UBS og Danske Bank Markets nedgraderer sine anbefalinger på Scibsted.

    Publisert 3. des. 2014 kl. 10.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 178 ord

    Fersk oppdatering viser at UBS og Danske Bank Markets nedgraderer sine anbefalinger på Schibsted til hold/nøytral fra kjøp etter den seneste tids kursoppgang etter samarbeidsavtalen med Naspers, skriver TDN Finans.Ytterligere katalysatorer et stykke frem i tid gjør at meglerhusene nedgraderer aksjen.Jekker opp kursmålUBS nedgraderer Schibsted til nøytral fra kjøp, men øker ifølge nyhetsbyrået samtidig kursmålet til 480 kroner aksjen fra tidligere 400 kroner.Danske Bank Markets tar ned sin anbefaling på Schibsted-aksjen til hold fra tidligere kjøp, men opprettholder kursmålet på 500 kroner aksjen.Flere risikofaktorerUBS mener fremdeles at Schibsted-aksjen er attraktiv basert på fundamentale forhold på lengre sikt, men ser samtidig risiko knyttet til eBays inntreden i det brasilianske markedet, og mener videre at omsetningen i Frankrike vil ta tid å bygge opp.I tillegg knyttes det usikkerhet til inntjeningen i mediehusene i Skandinavia, skriver TDN Finans. Dette kan ifølge UBS trekke konsensus-estimatene på Schibsted noe ned.I tillegg til at de ikke venter noen store triggere de neste 12 månedene, mener Danske Bank Markets at markedet kanskje har for høye forventninger til utviklingen i Schibsteds rubrikkannonser på nett, skriver nyhetsbyrået.