<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprishopp reddet ikke børsen - skrell for Frontline

    Publisert 29. mai 2015 kl. 16.39
    Oppdatert 29. mai 2015 klokken 16.56
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 409 ord

    Hellas-uro preget europeiske aksjer fredag formiddag, etter at IMF-sjef Christine Lagarde sa at en gresk exit fra eurosonen var en mulighet.Dersom det skulle skje, vil det sannsynligvis ikke innebære en kollaps av euroen, mener Lagarde.Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,04 prosent til 645,68. Omsetningen var på 5,9 milliarder kroner.Oljeprisen  Oljeprisen steg fredag morgen etter at det ble kjent at amerikanske oljelager faller for fjerde uke på rad. Energy Information Administration (EIA) meldte torsdag om et trekk i oljelagrene på 2,8 millioner fat i forrige uke. Det var ventet en lagerreduksjon på bare 0,9 millioner fat, melder Reuters. Oppturen forsterket seg i løpet av ettermiddagen.Ved 16:30-tiden går Brent-oljen for 64,36 dollar, opp 2,8 prosent.Statoilendte på 145,80 kroner, som var uendret fra i går.Seadrill videre nedJohn Fredriksens riggselskap falt kraftig torsdag etter å ha lagt frem kvartalstall. Det var først og fremst svake utsikter som senket aksjen. Fredag var aksjen ned nye 1,5 prosent.Hydro stegNorsk Hydrohavnet høyt på omsetningslisten med 474 millioner kroner. Aksjen kunne notere en oppgang på 2,9 prosent til 36,49 kroner.Reach Subsea ned på tall Reach Subsea meldte freag morgen om et resultat før og etter skatt på minus 9,2 millioner kroner i 1. kvartal 2015, mot pluss 3,8 millioner kroner i samme periode året før. Aksjen falt 5,1 prosent til 2,61 kroner, men volumet var syltynt.Bergen Group Konsernsjef Asle Solheim i Bergen Group er nøktern optimist etter å ha kommet ut i pluss på driften i 1. kvartal. Selskapet melder om et resultat etter skatt fra videreført virksomhet på minus 1,1 millioner kroner i 1. kvartal 2015, mot minus 17,5 millioner kroner i samme periode året før. Driftsresultatet (EBIT) ble pluss 5,9 millioner kroner, mot minus 17,0 millioner kroner året før.- Salget av riggservice og eiendommene på Hanøytangen 19. mai gjør oss langt mindre eksponert mot usikkerheten som nok vil prege offshorebransjen en tid fremover, sier Solheim.Aksjen steg 1,7 prosent til 1,22 kroner.Frontline falt kraftig tilbake John Fredriksens tankrederi Frontlinevar kraftig opp på starten av dagen, og hadde en toppnotering intradag på 25,50 kroner. Sluttnoteringen lyder på 20,90 kroner, ned 11,1 prosent.Før børs meldte selskapet om et resultat etter skatt på pluss 31,2 millioner dollar i 1. kvartal 2015, mot minus 15,1 millioner dollar i samme periode året før.Men Flex LNG steg Fredriksens Flex LNG stiger 5,6 prosent til 9,50 kroner etter å ha meldt om et resultat før og etter skatt på minus 0,5 millioner dollar i 1. kvartal 2015, mot minus 0,6 millioner dollar i samme periode året før.