<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tokyo-børsen opp - har ikke gått bedre siden 1988

Nikkei steg for 11. dag på rad fredag. Det er en stund siden sist det skjedde.

  Publisert 29. mai 2015 kl. 08.28
  Oppdatert 29. mai 2015 klokken 08.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 213 ord
  AP Photo

  Da Tokyo-børsen stengte fredag var Nikkei opp 0,06 prosent til 20.563,15, mens den bredere Topix-indeksen hadde lagt på seg marginale 0,05 prosent til 1.673,65.Nikkei steg dermed for 11. dag på rad, noe som ikke har skjedd siden februar 1988.Det japanske aksjemarkedet har for øvrig lagt bak seg den femte måneden på rad med oppgang.- Alle er forsiktige, fordi markedet kan korrigere når som helst. Uansett, markedet er virkelig stødig, sier analytiker Toshiyuki Kanayama i Monex Securities til Reuters.Nikkei nådde i løpet av fredagen sitt høyeste nivå på 15 år.VulkanutbruddBlant enkeltaksjer steg Nabtesco over 4 prosent etter å ha annonsert tilbakekjøp av 3,4 prosent av utestående aksjer.Kyushu Electric Power var derimot blant taperne, etter et Shindake-vulkanen brøt ut med et smell på øya Kuchinoerabu sør i landet uten forvarsel fredag formiddag lokal tid.Utbruddet øker bekymringen for at selskapets planer om å restarte et kjernekraftverk kan bli forkludret. Selv om Sendai-anlegget ligger 160 kilometer fra vulkanen, mener kritikere ifølge Reuters at nærheten til andre vulkaner utgjør en risiko.Opp down under Ellers i Asia- og Stillehavsregionen er large cap-indeksen CSI 300 i Shanghai marginalt ned etter gårsdagens skrell.Hang Seng i Hong Kong stiger 0,1 prosent, mens Seoul-børsen trekker opp 0,2 prosent.Taiwan-børsen trekker ned 0,1 prosent.Sydney-børsen er blant de store lyspunktene, etter en oppgang på 1,2 prosent.Asia-oversikten her.