<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordic Mining får grønt lys av myndighetene

Klima- og miljødepartementet har gitt Nordic Mining ASA tillatelse til gruvevirksomhet i Engebøfjellet.

Publisert 5. juni 2015 kl. 14.16
Oppdatert 5. juni 2015 klokken 14.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 89 ord
Klima-og miljøvernminster Tine Sundtoft. NTB Scanpix / NTB Scanpix

Nordic Minings heleide datterselskap, Nordic Rutile AS, har i dag mottatt endelig utslippstillatelse for Engebøprosjektet fra Klima- og Miljødepartementet. Tillatelsen er i all hovedsak overensstemmende med det utkastet som ble presentert 17. april 2015 i forbindelse med regjeringens godkjennelse av Engebøprosjektet.Det er foretatt en bred skjønnsmessig avveiing av hensynene i saken om gruvevirksomhet i Engebøfjellet og deponering i Førdefjorden.-Vi har lyttet til anbefalingen fra Miljødirektoratet. Tillatelsen gis på de strengeste miljøkrav som noen gang er fastsatt for gruvevirksomhet med sjødeponi, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft i en melding.