<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Energi- og transport-aksjene sendte New York ned

  Publisert 27. okt. 2015 kl. 21.19
  Oppdatert 27. okt. 2015 klokken 21.20
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 272 ord
  • Dow Jones ned 0,2 prosentDow Jones ned 0,2 prosent
  • Nasdaq ned 0,1 prosentNasdaq ned 0,1 prosent
  • Svak energisektorSvak energisektor
  • UPS sendte transportaksjene nedUPS sendte transportaksjene ned
  • Alibaba-hopp på tallAlibaba-hopp på tall
  • Ordreinngang som ventetOrdreinngang som ventet
  • BudsjettkompromissBudsjettkompromiss
  • S&P Case Shiller-boligprisindeksen opp som ventetS&P Case Shiller-boligprisindeksen opp som ventet
  • Svake forbrukertillitstallSvake forbrukertillitstall
  Oljeprisen rammet energisektorenUPS rammet transportsektorenAlibaba opp på tallOrdreinngangBudsjettkompromissBoligConsumer confidence

  Det var bare små utslag på de amerikanske børsene tirsdag kveld, men nøkkelindeksene falt for andre dag på rad. Dow Jones falt 0,2 prosent til 17.581,43, mens den bredere S&P 500-indeksen endte ned 0,3 prosent til 2.065,89.Teknologitunge Nasdaq nøyde seg med et fall på 0,1 prosent til 5.030,15.Svake oljepriser sendte energisektoren nedover. I kveld handles Brent-olje for 46,85 dollar fatet, ned 1,5 prosent.Transportsektoren var svak i kjølvannet av overraskende svake tall fra United Parcel Services. UPS falt 2,9 prosent til 103,10 dollar.E-handelsgiganten Alibaba har lagt frem kvartalstall som var bedre enn ventet. Aksjen steg 4,1 prosent til 79,44 dollarTall fra amerikanske myndigheter viser at ordreinngangen for varige goder i USA falt 1,2 prosent i september. Det var som ventet.Eksklusive transport falt ordreinngangen med 0,4 prosent. Det var ikke ventet noen endring.I august falt ordreinngang med 3,0 prosent.Den amerikanske Kongressen og Det hvite hus er enige om et budsjettkompromiss for de neste to årene.Avtalen som ble lagt fram sent mandag kveld lokal tid, innebærer heving av gjeldstaket og en svak økning i utgiftene i 2016 og 2017.S&P Case Shiller-boligprisindeksen i USA steg som ventet med 5,1 prosent fra august i fjor til august i år. Indeksen kom inn på 183,47, mot 181,81 i juli.Den amerikanske indeksen for konsumentenes forventninger («consumer confidence»)  falt fra 102,6 i september til 97,6 i oktober.Forventningen var 102,9.