<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Holder igjen seddelpressen - Tokyo-børsen steg

Tokyo-børsen fikk seg et løft etter beskjed fra sentralbanken. Full Asia-oversikt her.

  Publisert 30. okt. 2015 kl. 08.15
  Oppdatert 30. okt. 2015 klokken 08.21
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 366 ord
  bank of japan, lave renter

  Tokyo-børsen fikk en positiv avslutning på uken.Nikkei steg 0,8 prosent til 19.083,10 i fredagens handel, mens den bredere Topix-indeksen la på seg 0,7 prosent til 1.558,20.Aksjer ble omsatt for 3.152 milliarder yen, tilsvarende rundt 26,1 milliarder dollar.Bank of Japan holder igjenOppgangen kom etter Bank of Japans beslutning om å holde igjen ytterligere pengepolitiske stimulanser. Det vil si at sentralbanken fastholder sitt mål om en økning i pengemengden på 80 billioner yen på årsbasis.Samtidig la flere selskaper frem sterke kvartalsrapporter. Luftfart og farmasi var blant sektorene som viste vei.På makrofronten steg konsumprisene i Tokyo-området 0,1 prosent på årsbasis i oktober. Justert for mat- og energipriser var oppgangen på 0,4 prosent.Konsensus lå ifølge vår makrokalender på uendret konsumprisindeks og 0,5 prosent oppgang i kjerneinflasjonen.I september var årsveksten i konsumprisene minus 0,1 prosent, mens den var 0,6 prosent for kjerneinflasjonen.Andre tall viste en ledighetsrate på 3,4 prosent i september, uendret fra prosent måneden før og i tråd med konsensus.Sår tvil om rentehopp i USA Wall Street falt noe i går kveld etter at BNP-veksten skuffet litt i 3. kvartal . Det samme gjorde boligsalget i september .Antallet førstegangssøkere på ledighetstrygd i USA (jobless claims) kom derimot inn bedre enn ventet i forrige uke, og er et nytt bevis på styrken i det amerikanske arbeidsmarkedet.Da Federal Reserve holdt styringsrenten uendret tidligere i uken, skrev sentralbanken at selv en lavere veksttakt i ansettelser er nok til å nærme seg målet om maksimal sysselsetting.Fed viste til det neste rentemøtet i desember, noe som fikk forventningene til en renteøkning etter dette møtet til å stige.Disse forventningene har dempet seg nå.Noen markedsanalytikere ser ifølge CNBC ingen støtte i økonomien for Fed til å heve renten senere i år.- Alle tall de siste tre månedene viser en noe svakere trend. Alt Fed gjorde i går var å dekke bordet, og å gi seg selv opsjonen (til å heve i desember), sier investeringsdirektør James Meyer hos Tower Bridge Advisors.Kina og Korea opp, Taiwan ned Ellers i Asia- og Stillehavsregionen trakk large cap-indeksen CSI 300 opp 0,3 prosent i Shanghai, mens Shanghai Composite-indeksen klatret mer beskjedne 0,1 prosent.Kospi 200-indeksen i Seoul avanserte 0,2 prosent, mens Taiwan-børsen så rødt og falt 0,2 prosent.«Down under» gikk Sydney-børsen tilbake 0,5 prosent.Asia-oversikten finner du her.