<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Itera bedrer lønnsomheten, men sliter i Sverige

- Vi har jobbet langsiktig og målrettet over lang tid for å forbedre lønnsomheten, og ser positive resultater av dette, sier Arne Mjøs, konsernsjef i Itera.

  Publisert 29. okt. 2015 kl. 08.06
  Oppdatert 29. okt. 2015 klokken 10.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 179 ord
  Arne Mjøs. Foto: Selskapet

  Itera ASA melder om et resultat etter skatt på 4,6 millioner kroner i 3. kvartal 2015, mot 1,7 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet per aksje ble 0,06 kroner, mot 0,02 kroner året før.Resultatet før skatt ble 6,2 millioner kroner, sammenlignet med 2,3 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet etter engangsposter ble 6,5 millioner kroner, mot 2,5 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 94,0 millioner kroner, sammenlignet med 102,6 millioner kroner i 3. kvartal 2014.«I likhet med de foregående kvartalene i år viser den norske og danske konsulentvirksomheten god lønnsomhetsforbedring. Den svenske konsulentvirksomheten viser imidlertid svake tall. I den norske driftsvirksomheten viser det langsiktige og målrettede arbeidet resultater i form av god vekst og solid driftsmargin», heter det.- Vi har jobbet langsiktig og målrettet over lang tid for å forbedre lønnsomheten, og ser positive resultater av dette. Vi har godt definerte planer fremover for å sikre at den positive utviklingen holder seg stabil der den i dag er god, og for å bidra til å snu utviklingen i Sverige, sier Arne Mjøs, konsernsjef i Itera.Her er rapporten og presentasjonen.