<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljegigant ser 60 dollar frem til 2017

Den britiske oljegiganten fortsetter å kutte kostnader.

    Publisert 27. okt. 2015 kl. 11.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 128 ord
    Bob Dudley. (AP Photo/Alastair Grant).

    Den britiske oljegiganten BP fortsetter å kutte kostnader. Nå forbereder selskapet seg på lave oljepriser inn i 2017, ifølge CNBC.com.Selskapet legger til grunn at prisen per fat Brent-olje vil ligge på 60 dollar til minst 2017, etter det siste årets kraftige oljeprisfall.Videre har BP planer om å selge eiendeler for 3-5 milliarder dollar neste år.Kunngjøringen sendte aksjekursen opp 2 prosent da børsen åpnet i London tirsdag morgen.BP-sjef Bob Dudley sa i en kommentar at de er på god vei mot å rebalansere de økonomiske rammene, tilpasset det nye oljeprisklimaet.Analytiker Jason Gammel i Jeffries mener likevel lav oljepris vil veie tungt på energiaksjene mot slutten av året.- Min personlige mening er at selv ikke 60 dollar vil være nok til å balansere markedet innen 2017, sier Gammel til nettstedet.