<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo vil gjennomgå aksjereglene for politikere

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) varsler en gjennomgang av reglene for de folkevalgtes rapportering av aksjer.

    Publisert 26. okt. 2015 kl. 08.48
    Oppdatert 26. okt. 2015 klokken 08.53
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 91 ord

    – At politikerne bruker registeret er viktig. Dette handler om både åpenhet og kamp mot korrupsjon, sier Borgen til Dagbladet , etter at avisen avslørte at flere Oslo-politikere har latt være å føre opp aksjene de eier i økonomi- og interesseregisteret.I Oslo bystyre kan politikerne selv velge om de vil opplyse om aksjer, næringseiendom, styreverv og kompensasjoner.Dersom de først registrerer noe, må de imidlertid opplyse om alle selskaper der de eier mer enn 1 prosent av aksjene.Til sammenligning må stortingspolitikere opplyse om alle aksjeposter av en verdi på over 90.500 kroner.