<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statoil betaler 58-åringer opptil 10 mill. for å gå av

Ansatte i Statoil som må gå gylne millionfallskjermer.

    Publisert 29. okt. 2015 kl. 08.48
    Oppdatert 29. okt. 2015 klokken 08.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 151 ord

    Ansatte over 58 år får 66 prosent av lønn i året helt frem til de er 67 år i fallskjerm hvis de takker ja til å forlate bedriften, skriver VG.Ifølge avisen kan dette fort bety at man kan få over ti millioner kroner for å gå av.I tillegg kan vedkommende gå rett over i annen jobb utenfor Statoil.VG skriver at tilbudet gjelder ansatte i avdelinger som er omfattet av de pågående nedskjæringsprogrammene.Fungerende informasjonsdirektør Knut Rostad i Statoil sier de gjelder de som får innvilget søknad.- Vi er nå inne i en prosess hvor vi skal nedbemanne med mellom 1.100 og 1.500 ansatte og 500-600 konsulenter innen 2016. Vi har mange ordninger for å få til det; blant annet tilbud om tidligpensjon.- Det dreier seg om 66 prosent av pensjonsgrunnlaget ved slutt-tidspunktet, sier Rostad til VG, og bekrefter at de som tar pakken kan gå rett over i annen jobb utenfor konsernet.