<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utenlandske banker bykser frem: - Sier ja der de norske sier nei

Lavere økonomisk aktivitet, i tillegg til at norske banker har fått strengere kapitalkrav fra Finanstilsynet i fanget gjør veksten lavere. Utenlandske banker gir utlånsgass.

    Publisert 30. okt. 2015 kl. 07.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 136 ord

    Etter sommeren har DNB og andre norske banker varslet at særlig veksten i bedriftsmarkedet vil falle kraftig. BN Bank har valgt å kaste ut alle næringseiendomskunder, og følger dermed Storebrand Bank. Den siste uken har Sparebanken Vest og Sparebank 1 SR-Bank varslet at veksten blant bedriftskunder faller til null, skriver DN.Avisen viser til at forklaringen er lavere økonomisk aktivitet og at norske banker har fått strengere kapitalkrav fra Finanstilsynet i fanget.Hos dansk- og svenskeide konkurrenter er tonen en annen.– Ambisjonene om å ta en større del av det norske markedet er uendret, sier Danske Banks landssjef Trond F. Mellingsæter.Handelsbanken la frem tall sist uke, og meldte om særlig stor vekst innen utlån til næringseiendom.– Vi føler at andre banker har det trangere i døren enn vi har nå, sa administrerende direktør Dag Tjernsmo i Handelsbanken Norge.