<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utskjelt firma ber finanstilsynet etterforske analytikere

Valeant har vært i hardt vær de seneste ukene, og annonserte at de ville ta til motæle under en pressekonferranse mandag.

  Publisert 27. okt. 2015 kl. 09.32
  Oppdatert 17. mars 2016 klokken 14.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 163 ord
  Valeant FOTO: Ryan Remiorz/The Canadian Press via AP

  Da Citron Research forige uke publiserte en analyse der de spurte seg om Valeant er «Farmasiens Enron» stupte aksjen ytterligere. Rapporten sendte Valeant-aksjene ned 16 prosent, til tross for at hovedaksjonær Bill Ackman sa han støttekjøpte ytterligere to millioner aksjer i markedet.Fallet kom etter at frykt for politisk inngripen i medisinprisingen i USA har tynget biotec/pharma-sektoren den senere tiden. Hilary Clinton har tidligere stormet mot Valeant på grunn av at selskapet har innfør kjempehopp på opptil flere tusen prosent i prisene på reseptbelagte medisiner.Bakgrunn: Norsk Wall Street-favoritt utpekes som «Farmasiens Enron»På pressekonferansen mandag svarte Valeant på beskyldningene med å hevde at CEO Andrew Left i Citron Research hadde shortet Valeant, og sa de ville be SEC undersøke Citron og Left.Les også: Valeant stupte 66,5 prosent - og fallet var varslet Etter pressekonferransen falt Valeant nye 5,27 prosent i mandagens handel, til 110,04 dollar. Aksjen er dermed ned nesten 60 prosent fra toppnoteringen i juli på 263,81 dollar.Her er pressemeldingen offentliggjort fra Valeant ifm. mandagens pressekonferanse.