<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

yA Bank-salg fullført

Svensker fikk tilslaget etter milliardbud.

    Publisert 26. okt. 2015 kl. 15.58
    Oppdatert 26. okt. 2015 klokken 16.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 212 ord

    16. juli i år ble det kjent at yA Holding hadde inngått en aksjekjøpsavtale for salget av sine to heleide datterselskaper yA Bank og MetaTech til Sverige-baserte Resurs Bank.Resurs Bank la inn et kontantbud tilsvarende 55 kroner per yA Holding-aksje, noe som verdsatte samlet aksjekapital i yA Holding til ca. 1,58 milliarder kroner på fullt utvannet basis.Etter sluttført transaksjon vil yA Holding distribuere salgsprovenyet til sine aksjonærer gjennom en likvideringsprosess, het det den gangen.Budet representerte da det ble fremsatt en premie på 69 prosent av kursen på tidspunktet for offentliggjøringen av den strategiske gjennomgangen 23. mars, og 63 prosent av volumvektet snittkurs for seks-månedersperioden som endte 14. juli.Sveaas casher innOg ifølge en børsmelding sendt ut mandag er salget nå gjennomført i dag, 26. oktober. yA Holding er besluttet avviklet og likvidasjonsutbyttet på 54,98 kroner per aksje vil utbetales til alle aksjonærer per dags dato.yA Bank-sjef Robert Berg skriver i meldingen at enhver handel i aksjene til yA Holding ASA fra og med i morgen, 27. oktober 2015, vil skje uten rett til likvidasjonsutbytte. Utbetalingen av likvidasjonsutbyttet vil skje førstkommende fredag, 30. oktober 2015.Ifølge aksjonærregisteret per 26. oktober var Kistefos AS og Christen Sveaas største aksjonær i yA Holding, med sine 30 prosent.Kistefos får dermed utbetalt 460,8 millioner kroner for sine 8.381.999 aksjer.