<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Yara sikrer seg selskap

Yara har nå sikret fullt eierskap i ammoniakkfabrikken i Pilbara.

  Publisert 29. okt. 2015 kl. 07.15
  Oppdatert 29. okt. 2015 klokken 07.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 199 ord
  Yara. NTB Scanpix

  Yara International har kjøpt alle aksjene i Apache Fertilisers Pty Ltd, opplyses det i en melding.Prislappen er på 391 millioner dollar, tilsvarende cirka 3,35 milliarder kroner.Selskapet eier Apaches eierandel i Yara Pilbara Holdings Pty Ltd (YPHL) på 49 prosent."YPHL eier 100% av Yara Pilbara Fertilisers Pty Ltd (YPF). YPF eier ammoniakkfabrikken Yara Pilbara, som har en produksjonskapasitet på omtrent 850.000 tonn per år. I 2014 leverte ammoniakkfabrikken en EBITDA på 218 millioner USD. Gasskontrakten for ammoniakkfabrikken inneholder en prisøkning med virkning fra midten av 2016", skriver Yara i meldingen.YPHL eier også 20,4 prosent av Yara Pilbara Nitrates Pty Ltd (YPN). YPN bygger et produksjonsanlegg for teknisk ammoniumnitrat (TAN) med en kapasitet på 330.000 tonn per år, med planlagt ferdigstillelse tidlig i 2016.- Vi er glade for å sikre fullt eierskap i ammoniakkfabrikken i Pilbara, som er den største og mest moderne ammoniakkfabrikken i Yaras portefølje, sier konsernsjef i Yara, Svein Tore Holsether, i en kommentar.- Anlegget i Pilbara driftes allerede av Yara, og krever dermed begrenset innsats for å integreres fullt ut. Investeringen vil også gi synergier innen administrasjon og skattestruktur, påpeker han.Avtalen er allerede undertegnet og sluttført, og nødvendige godkjennelser er innhentet fra relevante myndigheter.Les hele meldingen her.