<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsras i Kina - handelen stoppet ut dagen

Shanghai-børsen stuper mandag morgen.

  Publisert 4. jan. 2016 kl. 07.04
  Oppdatert 4. jan. 2016 klokken 09.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 191 ord
  shanghai, kina, børskrakk

  Det er børsras i Kina mandag morgen. Handelen er stoppet ut dagen, melder Bloomberg. CSI 300-indeksen var ned 6,98 prosent da handelen ble stanset klokken 13:34 lokal tid og da var indeksen også i rødt det siste året, med en nedgang på 1,8 prosent!Shanghai Composite er ned 6,85 prosent og da er oppgangen det siste året også nede i bare 1,9 prosent.I henhold til kinesiske børsregler vil et fall på fem prosent utløse en 15 minutters stopp i handelen, mens fall på syv prosent innebærer at markedet stenger ut dagen. Den første stoppen på 15 minutter hjalp ikke og dermed ble børsen stengt ut dagen.Svake industritall og økt poltisk spenning i Midt-Østen etter at Saudi-Arabia kutter de diplomatiske forbindelsene med Iran trigger nedturen.Kinesisk PMI for industrien var 49,7 poeng i desember, sammenlignet med 49,6 foregående måned, melder TDN Finans. Det var 10. måned på rad med fallende indeks.Også ellers i regionen er det helrødt. Så langt er Hang Seng i Hong Kong ned hele 2,8 prosent, mens Straits Times i Singapore er ned 1,6 prosent.Nikkei-indeksen i Japan faller 3,1 prosentSamtidig stiger oljeprisen. Brent-futures er opp 2,3 prosent til 38,13 dollar fatet.