<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

 – Jeg tror mange ble tatt på feil fot

- Når man er inne i mange long-posisjoner og får en slik kalddusj, er det lett å føle at man sitter på for mye risiko, sier investor Bjørn Wicklund.

  Publisert 5. jan. 2016 kl. 06.09
  Oppdatert 5. jan. 2016 klokken 07.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 152 ord
  Bjørn Wicklund - Foto_ Eivind Yggeseth, Finansavisen

  Shanghai-børsen falt syv prosent mandag, mens Oslo Børs ble dratt ned 1,6 prosent.Investor Bjørn Wicklund, idligere investeringsdirektør i bankalliansen Eika, tror ifølge DN at en svakere kinesisk innkjøpssjefsindeks bidro til børsfallet. – Jeg tror mange ble tatt på feil fot. Når man er inne i mange long-posisjoner og får en slik kalddusj, er det lett å føle at man sitter på for mye risiko. Det er forklaring på at de mer hjemlige børsene følger etter Kina, sier han.Wicklund viser også til frykten for hva som skjer når det kinesiske salgsforbudet opphører.Salgsforbudet for store aksjonærer, som kinesiske myndigheter innførte for et snaut halvår siden, vil opphøre førstkommende fredag– Mange er derfor usikre, og det er veldig enkelt å ta en defensiv posisjon og selge av litt av eksponeringen, sier Wicklund til DN.Siste:Børsmyndighetene i Kina har ifølge Bloomberg signalisert at det midlertidige salgsforbudet for store investorer kan bli forlenget utover den planlagte utløpsdatoen 8. januar.