<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeservice ødelegger på børsen

  Publisert 5. jan. 2016 kl. 09.05
  Oppdatert 5. jan. 2016 klokken 09.25
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 421 ord
  børs, bors, megler

  Ekspertene var før åpning litt i villrede om hvor børsen ville gå fra start tirsdag. Det åpnet ganske lovende, men etter 23 minutters handel er børsen tilbake til start. Hovedindeksen står i 600,53.OljeprisenNå handles Brent februar-olje for 37,15 dollar fatet, ned 0,2 prosent. Prisen ligger dermed over halvannen dollar lavere enn da børsen stengte mandagStatoil-kontrakter på 11 mrd.Statoil har tildelt to nye og langsiktige kontrakter for 11 milliarder kroner for ISO-tjenester (isolering, stillas og overflatebehandling) til Beerenberg Corp AS og Prezioso Linjebygg AS, opplyses det i en pressemelding.Statoil er ned 1,1 prosent til 122,20 kroner.Anbefaler aksjesalgBernstein er ute med oppdateringer på flere norske oljeserviceaksjer. Ifølge Reuters kutter meglerhuset kursmålet på Subsea 7 fra 46 til 37 kroner, mens kursmålet på Aker Solutions kuttes fra 32 til 18 kroner.Begge aksjer får salgsanbefalinger (underperform).Subsea 7 er ned 2,8 prosent til 61,40 kroner, mens Aker Solutions er ned 1,3 prosent til 29,60 kroner.Også andre oljeserviceaksjer faller. Seadrill er ned 3,2 prosent.PGSPetroleum Geo-Services (PGS) flåte hadde en flåteutnyttelse på 40 prosent innen kontraktsseismikk i 4. kvartal 2015, opplyses det i en melding.Det er ned fra 59 prosent i samme periode året før.Utnyttelsen i multiklientseismikk kom inn på 33 prosent (opp fra 19 prosent), mens «steaming» falt fra 14 til 9 prosent.Åtte prosent av utnyttelsen falt bort grunnet verftsopphold, og ytterligere 10 prosent skyldtes standby.PGS faller 1,4 prosent til 36,31 kroner.Havila vil hente 200 millHavila Shipping ASA har fått bankene med på en refinansieringsavtale som bidrar til å sikre rederiet i frem til og med 2018. Dermed er den største brikken på plass for å klare seg gjennom de tøffe tidene.Det som gjenstår er å gjennomføre en emisjon på 200 millioner kroner og refinansiering av obligasjonsgjelden, heter det i en melding.Samtidig er det blitt kjent at Petrobras har terminert kontrakten for «Havila Princess», som opprinnelig skulle gå frem til september 2017.Havila steg kraftig i fra start, men er nå uendret på 41,50 kroner.GIG-emisjonGaming Innovation Group (GIG) vil utstede 23 millioner nye aksjer til en kurs på 1,95 kroner per aksje. Aksjen stiger 7,8 prosent til 2,21 kroner.Kontraherer brønnbåtNorsk Fisketransport (NFT), et datterselskap i NTS-konsernet har bestilt ny brønnbåt fra Havyard Ship Technology AS.Nybygget har en pris på i overkant av 300 millioner kroner, og skal leveres i april 2017.NTS er ikke omsatt, mens Havyard er uendret på 6,50 kroner.Idex viser seg fremIdex skal demonstrere hele sin portefølje av fingeravtrykksteknologi på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i januar.Aksjen stiger 3,9 prosent til 10,75 kroner.Funcom er bestFuncom topper vinnerlisten med pluss 16,1 prosent til 1,37 kroner.