<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Petrobas skal ha betalt «norske» agenter

Nå er to tidligere agenter for oljeserviceselskapet Acergy korrupsjonssiktet.

  Publisert 6. jan. 2016 kl. 08.02
  Oppdatert 6. jan. 2016 klokken 08.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 215 ord
  Petrobras.jpg

  En betaling på en million dollar, funnet på en konto til Petrobras-toppen Jorge Luiz Zelada, har ført til siktelse av to tidligere agenter for oljeserviceselskapet Acergy, skriver DN.Ifølge avisen er det snakk om Joao Henriques, som i Norge på tampen av 1980-tallet og jobbet med Veslefrikk-prosjektet for selskapet Brasnor, og Miloud Hassene somi ti år jobbet for Kværner i Frankrike, Houston og Brasil.De to agentene er sammen med Petrobras-toppen Jorge Luiz Zelada siktet for korrupsjon knyttet til kontrakter Acergy skal ha inngått med oljeselskapet Petrobras. Det kommer frem i brasilianske rettsdokumenter som Dagens Næringsliv har fått tilgang til. DN skriver at brasilianske Henriques og franskmannen Hassene har i flere år har hatt et tett samarbeid med oljeserviceselskapet Acergy. Samme selskap som i 2011 fusjonerte med Subsea 7.I dag er det den London-baserte nordmannen Kristian Siem som er styreleder i Acergy. Det opplyses om at agentkontraktene ble inngått før sammenslåingen med Subsea 7 og Kristian Siem ble styreleder i selskapet.– Heldigvis er vi ikke kjent med at noen i vår organisasjon, samt ansatte i Acergy før vi fusjonerte med dem i 2011, har foretatt ulovlige handlinger som gir grunnlag for etterforskning, sier Kristian Siem til DN.Avisen har ikke lyktes i å få kontakt med Joao Henriques, Miloud Hassene, Jorge Luiz Zelada eller noen av deres representanter.